Wanneer u een wagen koopt bestemd voor de export, brengt u deze wellicht zelf naar de haven. Dit brengt uiteraard kosten met zich mee, om nog niet te spreken van de tijd die u verliest.

Overweeg dan de besparing welke wij voor u kunnen betekenen, dankzij ons netwerk van aanleverpunten door heel Europa. U brengt uw voertuig naar ons en wij regelen de rest voor u!

De haven en de verschillende rederijen hebben uitgebreide regels waar u rekening mee dient te houden. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om beschadigde of niet-werkende electronica te verschepen.

Om problemen of erger, boetes, te vermijden dient u dan ook enkele voorbereidingen in acht te nemen.

In de eerste plaats :

  • Gewicht : het maximum beladen gewicht van elk voertuig wordt vermeld op het inschrijvingsbewijs (de grijze kaart) en mag NOOIT overschreden worden.
  • Zetels vooraan : BEIDE zetels dienen vrij en toegankelijk te zijn.
  • Lassen of Verzegelen : GEEN ENKEL deel van het voertuig mag dichtgelast worden (ook niet gelijmd met PU schuim of iets dergelijks). De douane en brandweer dienen op elk moment het voertuig te kunnen openen.
  • Belading : Onthoud dat goederen geladen in voertuigen NOOIT verzekerd zijn. Verlies en diefstal worden NIET vergoed. Laat dus nooit iets van waarde in een voertuig, maar gebruik dan een container.
  • Gevaarlijke goederen : Elke vorm van gevaarlijk goed, zoals springstoffen, chemicaliën, wapens, explosieven, maar ook batterijen en verf, mogen niet geladen worden. Vergeet ook airco’s en koelkasten niet; vele oudere modellen bevatten drijfgassen welke niet toegelaten worden !

Neem contact met ons op als u vragen heeft of meer informatie nodig heeft.